Mičelada - alus kokteilis meksikāņu gaumē

Mičelada - alus kokteilis meksikāņu gaumē Foto: Mičelada - alus kokteilis meksikāņu gaumē

Sastāvdaļas

  • 0,5 l gaišā alus
  • 1-2 ēdamk. salsas (vai 4-5 ēdamk. tomātu sulas + 2-3 pilieni Tabasko mērces)
  • 1-2 tējk. sojas mērces
  • 1 laims
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • malti čili pipari
  • 5-6 ēdamkarotes selerijas sulas
  • ledus

Pagatavošana

  1. Glāzes atdzesē ledusskapī.
  2. Sāli ieber mazā bļodiņā, glāzes malas saslapina ar laima sulu, un iemērc sālī - sanāks skaista sāls maliņa.
  3. Glāzē lej salsu, ja nav salsas, tad, tomātu sulu ar Tabasko mērci.
  4. Lej sojas mērci, pievieno viena laima sulu, pieber piparus, ledu.
  5. Lej alu līdz glāzes augšai, samaisa.
  6. 2 variants:
  7. Mazā bļodiņā sajauc sāli un čili piparus, glāzes malas saslapina ar laima sulu, un iemērc maisījumā - maliņa būs sālīta un asa.
  8. Glāzē lej salsu vai tomātu sulu ar Tabasko mērci.
  9. Lej sojas mērci, pievieno viena laima sulu, selerijas sulu, pieber piparus, ledu.
  10. Lej alu līdz glāzes augšai, samaisa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes