Sastāvdaļas
- 1 kg mežacūkas gaļas
- 50 g speķa
- majorāns
- 35 g tauku
- 20 g tomātu pastas
- 1 glāze sarkanvīna
- sāls
- pipari
- 1 saišķītis zaļumu aizdaram
- 2 sīpoli
- 2 lauru lapas
- 4 melno piparu graudi
- 1/2 glāzes etiķa
- 2 glāzes ūdens
Pagatavošana
- Ripiņās sagrieztus sīpolus novāra ūdenī, kam piebērts mazliet sāls, kopā ar zaļumiem, lauru lapām un pipar-graudiem.
- Kad sīpoli kļūst mīksti, pielej etiķi. Sagatavoto marinādi atdzesē.
- Mežacūkas gaļai, ko jūs gribat marinēt, pirms sautēšanas novelk ādu, nogriež plēves un liekos taukus.
- Gaļu pārlej ar marinādi un atstā divas dienas.
- Laiku pa laikam gaļa jāapgroza, lai tā labi iemarinētos no abām pusēm.
- Pēc tam gaļu izņem no marinādes, notīra no visām vircēm un saspeķo ar speķa sloksnītēm, kas apkaisītas ar majorānu.
- Taukus sakarsē un apcep tajos sagatavoto mežacūkas gaļas gabalu vienmērīgi no visām pusēm.
- Pārliek gaļu ērtākā traukā sautēšanai, pielej ūdeni, pieliek no marinādes izņemtos zaļumus un sautē uz mazas liesmas 2 1/2 stundas.
- Kad gaļa kļūst mīksta, to izņem, sagriež 1 cm biezos gabaliņos un atkal liek katlā, kur tā sautējās.
- Mērci izberž caur sietu, pieliek tomātu biezeni, pielej vīnu un vēlreiz uzvāra.
- Ar gatavo mērci pārlej gaļu.
- Cepeti pasniedz ar novārītiem kartupeļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!