Mežacūkas cepetis ar sarkanvīna mērci
Gaļas ēdienu receptes
Mednieku receptes
Receptes svētku galdam
burkāns
cūkas tauki
gaļas buljons
krējums
majorāns
malti melnie pipari
mežacūkas gurns
paegļogas
pārtikas ciete
pētersīļu sakne
sāls
sarkanvīns
sīpols
Foto: Mežacūkas cepetis ar sarkanvīna mērci
Sastāvdaļas
- 1 kg mežacūkas gurna
- sāls
- malti melnie pipari
- 1 tējkarote majorāna
- 2 paegļogas
- 4 ēdamkarotes cūkas tauku
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 1 pētersīļu sakne
- 1/4 l gaļas buljona
- 1 glāze sarkanvīna
- 1/8 l krējuma
- 1 ēdamkarote pārtikas cietes
Pagatavošana
- Gaļu nomazgā, nosusina un izgriež cīpslas. Cepeti ierīvē ar sāls, piparu, majorāna un miezerī saberztu paegļogu maisījumu.
- Taukos viegli apcep sagrieztus sīpolus kopā ar sloksnītēs sagrieztiem burkāniem un pētersīļiem.
- Pieliek gaļu un, vairākas reizes apgriežot, cep apmēram 1 stundu. Ik pa brīdim aplaista ar sarkanvīnu un buljonu.
- Gatavo cepeti noliek siltumā. Mērcei pieliek krējumu un iebiezina ar ūdenī izšķīdinātu cieti.
... reizes
Šodien skatītākās receptes