Mežacūkas cepetis ar sarkanvīna mērci

Mežacūkas cepetis ar sarkanvīna mērci Foto: Mežacūkas cepetis ar sarkanvīna mērci

Sastāvdaļas

  • 1 kg mežacūkas gurna
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • 1 tējkarote majorāna
  • 2 paegļogas
  • 4 ēdamkarotes cūkas tauku
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 1 pētersīļu sakne
  • 1/4 l gaļas buljona
  • 1 glāze sarkanvīna
  • 1/8 l krējuma
  • 1 ēdamkarote pārtikas cietes

Pagatavošana

  1. Gaļu nomazgā, nosusina un izgriež cīpslas. Cepeti ierīvē ar sāls, piparu, majorāna un miezerī saberztu paegļogu maisījumu.
  2. Taukos viegli apcep sagrieztus sīpolus kopā ar sloksnītēs sagrieztiem burkāniem un pētersīļiem.
  3. Pieliek gaļu un, vairākas reizes apgriežot, cep apmēram 1 stundu. Ik pa brīdim aplaista ar sarkanvīnu un buljonu.
  4. Gatavo cepeti noliek siltumā. Mērcei pieliek krējumu un iebiezina ar ūdenī izšķīdinātu cieti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes