Sastāvdaļas
- 1 kg mežacūkas gurna
- sāls
- malti melnie pipari
- 1 tējkarote majorāna
- 2 paegļogas
- 4 ēdamkarotes cūkas tauku
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 1 pētersīļu sakne
- 1/4 l gaļas buljona
- 1 glāze sarkanvīna
- 1/8 l krējuma
- 1 ēdamkarote pārtikas cietes
Pagatavošana
- Gaļu nomazgā, nosusina un izgriež cīpslas. Cepeti ierīvē ar sāls, piparu, majorāna un miezerī saberztu paegļogu maisījumu.
- Taukos viegli apcep sagrieztus sīpolus kopā ar sloksnītēs sagrieztiem burkāniem un pētersīļiem.
- Pieliek gaļu un, vairākas reizes apgriežot, cep apmēram 1 stundu. Ik pa brīdim aplaista ar sarkanvīnu un buljonu.
- Gatavo cepeti noliek siltumā. Mērcei pieliek krējumu un iebiezina ar ūdenī izšķīdinātu cieti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!