Meža pīle portvīna mērcē

Meža pīle portvīna mērcē Foto: Meža pīle portvīna mērcē

Sastāvdaļas

  • 1 cepšanai sagatavota meža pīle
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 glāze portvīna
  • 1/8 l gaļas buljona
  • 1 ēdamkarote jāņogu želejas
  • sāls, malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Meža pīli rūpīgi nomazgā, nosusina, iekšpuse ierīvē ar sāls un piparu maisījumu.
  2. Ar rupju kokvilnas diegu spārnus un kājas piesien pie ķermeņa.
  3. Cepešpannā sakarsē sviestu, ieliek pīli un vairākas reizes apgriežot, cep 30 minūtes.
  4. Gatavo pīli uzliek, putnu noliek siltumā.
  5. Pannā palikušajam šķidrumam pielej portvīnu un piejauc miltus.
  6. Pievieno jāņogu želeju un uzvāra.
  7. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes