Sastāvdaļas
- kakla karbonāde
- milti
- eļļa
- timiāna zariņš
- kaltēts timiāns
- buljons
- burkāni
- sīpoli
- ķiploki
- tomātu pasta
- Vorčestera mērce
- rozmarīns
- sāls
Pasniegšanai:
- svaiga maize
- pētrsīļi
Pagatavošana
- Izmantoju kakla karbonādi! Sagriezt gabaliņos - nu tā, vienam kampienam! Apviļāt miltos un katliņā iekšā apcepties, sakarsētā eļļā! Uzberu sāli un pielieku pāris zariņus timiāna!
- Kad gaļa apcepusies zeltaini brūna, pielieku klāt buljonu (man ir sasaldēts no mēles ko vārīju)!
- Lieku uz kādām 45 minūtēm sautēties uz lēnas uguns!
- Paralēli samizoju un sagatavoju visus dārzeņus! Pannā apcept burkānus, sīpolus un ķiplokus! Lieku klāt gaļai un sautēju vēl 30. minūtes.
- Pēc tam lieku klāt ēdamkaroti tomātu pastu un Vorčesteras mērci! Nedaudz kaltētu timiānu un rozmarīnu un sāli!
- Un lieku klāt visus atlikušos dārzeņus un sautēju vēl kādas 45 minūtes!
- Pasniedz ar svaigiem pētersīļiem un svaigu maizīti!
Receptes un foto autore: Gundega Upe
Patīk recepte? Atbalsti portalu, iesaki draugiem. Paldies!