Mērce itāļu gaumē

Mērce itāļu gaumē Foto: Mērce itāļu gaumē

Sastāvdaļas

  • 2 tējkarotes cukura
  • 2 tējkarotes sasmalcināta svaiga majorāna
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 50 ml sarkanvīna etiķa
  • 125 ml olīveļļas
  • rupjā sāls, malti melnie pipari
  • 1 tējkarote sasmalcināta svaiga oregano
  • 2 tējkarotes sinepju pulvera
  • 1/2 tējkarotes čili pārslu
  • 25 g sasmalcināta svaiga bazilika

Pagatavošana

  1. Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē, samaisa ar cukuru, sinepju pulveri, sāli, maltiem melnajiem pipariem, čili pārslām un etiķi.
  2. Pielej lēni, tievā strūkliņā olīveļļu, maisot, kamēr izveidojas viendabīga masa.
  3. Pievieno garšvielas, ja nepieciešams, sāli un piparus.
  4. Šo mērci var uzglabāt ledusskapī, cieši aizvērtā traukā, 1 nedēļu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes