Sastāvdaļas
- 2 tējkarotes cukura
- 2 tējkarotes sasmalcināta svaiga majorāna
- 2 ķiploka daiviņas
- 50 ml sarkanvīna etiķa
- 125 ml olīveļļas
- rupjā sāls, malti melnie pipari
- 1 tējkarote sasmalcināta svaiga oregano
- 2 tējkarotes sinepju pulvera
- 1/2 tējkarotes čili pārslu
- 25 g sasmalcināta svaiga bazilika
Pagatavošana
- Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē, samaisa ar cukuru, sinepju pulveri, sāli, maltiem melnajiem pipariem, čili pārslām un etiķi.
- Pielej lēni, tievā strūkliņā olīveļļu, maisot, kamēr izveidojas viendabīga masa.
- Pievieno garšvielas, ja nepieciešams, sāli un piparus.
- Šo mērci var uzglabāt ledusskapī, cieši aizvērtā traukā, 1 nedēļu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!