Mērce franču gaumē

Mērce franču gaumē Foto: Mērce franču gaumē

Sastāvdaļas

  • 1,5 tējkarotes citrona sulas
  • 1/4 tējkarotes selerijas sēklu
  • 1,5 tējkarotes cukura
  • 1/4 tējkarotes maltas paprikas
  • 2 tējkarotes tomātu pastas
  • malti melnie pipari
  • 25 ml sarkanvīna etiķa
  • 1/4 tējkarotes rupjās sāls
  • 1 tējkarote sinepju pulvera
  • 1/2 glāzes olīveļļas
  • 1 tējkarote sasmalcināta sīpola

Pagatavošana

  1. Bļodā samaisa tomātu pastu, cukuru, sīpolus, sinepju pulveri, maltu papriku, sāli, selerijas sēklas.
  2. Pievieno piparus, samaisa visu ar etiķi un citrona sulu.
  3. Lēni, tievā strūklā pielej olīveļļu, maisot, kamēr izveidojas viendabīga masa.
  4. Var arī visas mērces sastāvdaļas, izņemot olīveļļu, sablenderēt, tad, neizslēdzot blenderi, tievā strūkliņā pielej olīveļļu, turpina kult, kamēr izveidojas viendabīga masa.
  5. Mērce der Romas salātiem, gurķu, sarkano sīpolu un redīsu salātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes