Sastāvdaļas
- 1,5 tējkarotes citrona sulas
- 1/4 tējkarotes selerijas sēklu
- 1,5 tējkarotes cukura
- 1/4 tējkarotes maltas paprikas
- 2 tējkarotes tomātu pastas
- malti melnie pipari
- 25 ml sarkanvīna etiķa
- 1/4 tējkarotes rupjās sāls
- 1 tējkarote sinepju pulvera
- 1/2 glāzes olīveļļas
- 1 tējkarote sasmalcināta sīpola
Pagatavošana
- Bļodā samaisa tomātu pastu, cukuru, sīpolus, sinepju pulveri, maltu papriku, sāli, selerijas sēklas.
- Pievieno piparus, samaisa visu ar etiķi un citrona sulu.
- Lēni, tievā strūklā pielej olīveļļu, maisot, kamēr izveidojas viendabīga masa.
- Var arī visas mērces sastāvdaļas, izņemot olīveļļu, sablenderēt, tad, neizslēdzot blenderi, tievā strūkliņā pielej olīveļļu, turpina kult, kamēr izveidojas viendabīga masa.
- Mērce der Romas salātiem, gurķu, sarkano sīpolu un redīsu salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!