Sastāvdaļas
- 750 g mencu
- 200 g sīpolu
- pākšu pipari
- selerija
- 2 ēdamkarotes kubveida gabaliņos sagriezta speķa
- 1/2 l piena
- 500 g kubveida gabaliņos sagrieztu svaigu kartupeļu
- 1 saišķītis zaļumu
- 1/2 l gaļās buljona
- 2-3 ēdamkarotes saldā krējuma
- sāls
- pipari
- sagrieztu pētersīļu zaļumi
Pagatavošana
- Zivis sagriež. Ādu un asakas vāra 1 1/2 l ūdens 30 minūtes, pieliekot seleriju.
- Citā kastrolī ieliek ripiņās sagrieztus sīpolus, saldo piparu pākstis un atlikušo seleriju (smalki sagrieztu).
- Pieliek kubveida gabaliņos sagrieztu speķi.
- Visu kopā apcep. Pielej zivju buljonu un pienu.
- Kartupeļu kubveida gabaliņus vāra 30 minūtes ar notīrītiem, smalki sagrieztiem zupas zaļumiem un pieliek zupai; pievieno vēl kubveida gabaliņos sagrieztu zivju fileju un vāra 10 minūtes un nelielas liesmas.
- Pēc tam pielej saldo krējumu un pieber sāli un un piparus.
- Pasniedzot bagātīgi pārkaisa ar sagrieztajiem pētersīļu zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!