Mencu zupa ar speķi un saldo krējumu

Mencu zupa ar speķi un saldo krējumu Foto: Mencu zupa ar speķi un saldo krējumu

Sastāvdaļas

  • 750 g mencu
  • 200 g sīpolu
  • pākšu pipari
  • selerija
  • 2 ēdamkarotes kubveida gabaliņos sagriezta speķa
  • 1/2 l piena
  • 500 g kubveida gabaliņos sagrieztu svaigu kartupeļu
  • 1 saišķītis zaļumu
  • 1/2 l gaļās buljona
  • 2-3 ēdamkarotes saldā krējuma
  • sāls
  • pipari
  • sagrieztu pētersīļu zaļumi

Pagatavošana

  1. Zivis sagriež.  Ādu un asakas vāra 1 1/2 l ūdens 30 minūtes, pieliekot seleriju.
  2. Citā kastrolī ieliek ripiņās sagrieztus sīpolus, saldo piparu pākstis un atlikušo seleriju (smalki sagrieztu).
  3. Pieliek kubveida gabaliņos sagrieztu speķi.
  4. Visu kopā apcep. Pielej zivju buljonu un pienu.
  5. Kartupeļu kubveida gabaliņus vāra 30 minūtes ar notīrītiem, smalki sagrieztiem zupas zaļumiem un pieliek zupai; pievieno vēl kubveida gabaliņos sagrieztu zivju fileju un vāra 10 minūtes un nelielas liesmas.
  6. Pēc tam pielej saldo krējumu un pieber sāli un un piparus.
  7. Pasniedzot bagātīgi pārkaisa ar sagrieztajiem pētersīļu zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes