Sastāvdaļas
- 700 g mencu filejas
- 1 šķēle baltmaizes
- 1/3 glāzes piena
- 1/2 glāzes krējuma
- 2 olas
- sāls
- pipari
- rīvēts muskatrieksts
- 1 burkāns
- 1 pētersīlis
- 1 sīpols
- citronskābe
- 100 g sarīvēta siera
Pagatavošana
- Fileju pārlej ar aukstu ūdeni, pieliek garšvielas, citronskābi, sāli un nelielā ūdens daudzuma vāra mīkstu.
- Atdzesētu fileju sadala gabaliņos un kopā ar pienā izmērcētu baltmaizi 2 reizes samaļ.
- Masai pievieno krējumu, sāli, piparus, muskatriekstu, olas un samīca.
- Veidni ieziež ar sviestu, liek tajā zivju masu un mērenā siltuma cepeškrāsnī cep 30 minūtes.
- Izceptu pārkaisa ar sarīvētu sieru.
- Pasniedz ar vārītiem dārzeņiem un krējuma mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!