Menca karija mērcē
Jūras veltes
Zivju ēdieni
kaltēts timiāns
karijs
lauru lapa
mencas fileja
milti
pētersīļu zaļumi
sāls
sīpols
sviests
ūdens
vīna etiķis
Foto: Menca karija mērcē
Sastāvdaļas
- 400 g svaigas mencas filejas
- 1/8 l vīna etiķa
- 1/4 l ūdens
- 1/2 sīpola
- 1 lauru lapa
- šķipsniņa kaltēta timiāna
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes miltu
- sāls
- 1 tējkarote karija
- 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu zaļumu
Pagatavošana
- Mencas fileju noskalo aukstā ūdenī, nosusina un sagriež palielos gabaliņos.
- Vīna etiķim pielej ūdeni, pieliek 1/4 sīpola, lauru lapu, timiānu un vāra 5 minūtes.
- Zivs gabaliņus ieliek marinādē, apvāra 5 minūtes un izņem no šķidruma.
- Pannā izkausē sviestu un apcep atlikušo sīpolu. Uzkaisa miltus un viegli apbrūnina.
- Pievieno marinādi. Sāli un kariju pieliek pēc garšas.
- Mērcē saliek pusgatavos zivs gabaliņus un vel 5 minūtes pasautē.
- Pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem.
... reizes
Šodien skatītākās receptes