Menca karija mērcē

Menca karija mērcē Foto: Menca karija mērcē

Sastāvdaļas

  • 400 g svaigas mencas filejas
  • 1/8 l vīna etiķa
  • 1/4 l ūdens
  • 1/2 sīpola
  • 1 lauru lapa
  • šķipsniņa kaltēta timiāna
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • sāls
  • 1 tējkarote karija
  • 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu zaļumu

Pagatavošana

  1. Mencas fileju noskalo aukstā ūdenī, nosusina un sagriež palielos gabaliņos.
  2. Vīna etiķim pielej ūdeni, pieliek 1/4 sīpola, lauru lapu, timiānu un vāra 5 minūtes.
  3. Zivs gabaliņus ieliek marinādē, apvāra 5 minūtes un izņem no šķidruma.
  4. Pannā izkausē sviestu un apcep atlikušo sīpolu. Uzkaisa miltus un viegli apbrūnina.
  5. Pievieno marinādi. Sāli un kariju pieliek pēc garšas.
  6. Mērcē saliek pusgatavos zivs gabaliņus un vel 5 minūtes pasautē.
  7. Pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes