Menca dārzeņu mērcē

Menca dārzeņu mērcē Foto: Menca dārzeņu mērcē

Sastāvdaļas

  • 1 sarkanā paprika
  • 1 vidēja lieluma tomāts
  • 1 laims
  • 500 g mencas filejas
  • 1/2 sīpola
  • 2 ķiploka daiviņas
  • baziliks pēc garšas
  • pētersīļi pēc garšas
  • rozmarīns pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • kurkuma pēc garšas
  • olīveļļa

Pagatavošana

  1. Blanšē tomātu, iegriež krusteniski, liek verdošā ūdenī uz pāris minūtēm.
  2. Novelk miziņu, izņem sēklas, sīki sagriež.
  3. Sīki sagriež arī papriku, sīpolu, ķiplokus, baziliku un pētersīļus.
  4. Pannā, 3 ēdamkarotēs ūdens pasautē sīpolu un ķiplokus.
  5. Pievieno papriku, sautē dažas minūtes.
  6. Pievieno tomātus, baziliku, pētersīļus, kurkumu, maltus melnos piparus.
  7. Dārzeņu maisījumā iespiež laima sulu, sautē 5-6 minūtes.
  8. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai. 
  9. Mencas fileju noskalo, liek veidnē, pārlej dārzeņu mērci, uzkaisa rozmarīnu, cep 20 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes