Meloņu ievārījums etiķī

Meloņu ievārījums etiķī Foto: Meloņu ievārījums etiķī

Sastāvdaļas

  • 400 g meloņu
  • 800 g cukura
  • 1 glāze ūdens
  • 1 etiķis

Pagatavošana

  1. Gatavas melones nomizo un izņem sēklas, sagriež nelielās šķēlītēs, aplej ar etiķi tā, lai tas nosedz šķēlītes un atstāj uz 2 dienām. Pēc tam melones izņem no etiķa un vāra saldā sīrupā, kas pagatavots no cukura un ūdens.
  2. Līdzko melones kļūst mīkstas, tās izņem no sīrupa, ieliek burkās un atdzesē. Sīrupu turpina vārīt, līdz tas kļūst biezs.
  3. Atdzisušās melones aplej ar karstu sīrupu. Burku neaizvāko, kamēr ievārījums nav atdzisis.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes