Sastāvdaļas
- 400 g melno rutku
- 300 g skābu kāpostu
- 200 g svaigu kāpostu
- 50 g burkānu
- 20 g sīpolu
- 4 tējkarotes cukura
- 2 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote ķimeņu
Pārliešanai:
- 0,5 litri ūdens
Pagatavošana
- Nomazgātus un notīrītus sulīgus rutkus un burkānus sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves skaidiņās.
- Svaigus kāpostus sagriež strēmelītēs, apsāla, ļauj atsuloties.
- Tad nospiež sīvo sulu.
- Sīpolus sīki sagriež.
- Labi ieskābušiem kāpostiem viegli nospiež lieko sulu.
- Bļodā visus sagatavotos dārzeņus sajauc ar sāli, cukuru un ķimenēm.
- Maisījumu iepilda izkarsētās burkās, pārlej ar verdošu ūdeni un pasterizē 85 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 10-15 minūtes, litra burkas – 15-20 minūtes.
Padomi:
Pirms lietošanas salātiem nolej šķidrumu, pieliek augu eļļu, majonēzes mērci vai skābu krējumu. Salātus izgrezno ar sīki sakapātiem zaļumiem. Pasniedz pie gaļas ēdieniem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!