Melno rutku salāti

Melno rutku salāti Foto: Melno rutku salāti

Sastāvdaļas

  • 400 g melno rutku
  • 300 g skābu kāpostu
  • 200 g svaigu kāpostu
  • 50 g burkānu
  • 20 g sīpolu
  • 4 tējkarotes cukura
  • 2 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote ķimeņu

Pārliešanai:

  • 0,5 litri ūdens

Pagatavošana

  1. Nomazgātus un notīrītus sulīgus rutkus un burkānus sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves skaidiņās.
  2. Svaigus kāpostus sagriež strēmelītēs, apsāla, ļauj atsuloties.
  3. Tad nospiež sīvo sulu.
  4. Sīpolus sīki sagriež.
  5. Labi ieskābušiem kāpostiem viegli nospiež lieko sulu.
  6. Bļodā visus sagatavotos dārzeņus sajauc ar sāli, cukuru un ķimenēm.
  7. Maisījumu iepilda izkarsētās burkās, pārlej ar verdošu ūdeni un pasterizē 85 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 10-15 minūtes, litra burkas – 15-20 minūtes.

Padomi:
Pirms lietošanas salātiem nolej šķidrumu, pieliek augu eļļu, majonēzes mērci vai skābu krējumu. Salātus izgrezno ar sīki sakapātiem zaļumiem. Pasniedz pie gaļas ēdieniem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes