Melnais cūkgaļas barbekjū

Melnais cūkgaļas barbekjū Foto: Melnais cūkgaļas barbekjū

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas marinādei:

  • ½ tējkarotes ķimeņu sēklu
  • 1 tējkarote fenheļa sēklu
  • 2 krustnagliņas
  • 1 ēdamkarote ar kaudzi saldas kūpinātas paprikas
  • 1 apelsīns, miziņa un sula
  • maza buntīte svaiga timiāna, noplūktas un smalki sagrieztas lapiņas
  • 4 ķiploka daiviņas, notīrītas un ļoti smalki sagrieztas
  • 150 ml organiskā tomātu kečupa
  • 6 ēdamkarotes balzametiķa

Sastāvdaļas gaļai:

  • 4 x 400 g augstākās labturības kategorijas cūkas filejas
  • jūras sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • 1 sauja svaiga koriandra, noplūktas un sasmalcinātas lapiņas – pēc izvēles
  • 1 citrona sula – pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Lai pagatavotu marinādi, piestā (vai kā savādāk) saberz ķimeņu, fenheļa sēklas un krustnagliņas, sajauc tās ar papriku, apelsīnu miziņu un sulu, timiānu, ķiplokiem, kečupu un balzametiķi.
  2. Apkaisi cūkas fileju ar sāli un pipariem. Tad aplej gaļu ar marinādi tā, lai gaļa ir pilnībā pārklāta. Šim nolūkam izmanto lielāko daļu marinādes.
  3. Fileja jāmarinē vismaz stundu, bet vislabāk – aptuveni pusi dienas. Ja plāno cūkgaļu cept uz iesmiem, tad sagriez to apmēram 2,5 centimetru lielos gabaliņos.
  4. Kad esi gatavs gaļas cepšanai, tad liec to uz barbekjū pannas vai grila. Cep apmēram 15 līdz 20 minūtes vai arī tik ilgi, līdz fileja ir jauki apdegusi.
  5. Ik reizi, kad apgriez gaļu, apslaki to ar marinādes pārpalikumu, lai veidojas lipīga, tumša glazūra.
  6. Gatavo fileju noliec uz lielas paplātes un ļauj piecas minūtes nostāvēties.
  7. Ja cep veselas filejas, tad sagriez tās uz pusēm vai noņem gaļu no iesmiem, apkaisi ar sasmalcinātu koriandru vai apslaki ar citrona sulu.

    IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

    Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

     

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes