Sastāvdaļas
Sastāvdaļas marinādei:
- ½ tējkarotes ķimeņu sēklu
- 1 tējkarote fenheļa sēklu
- 2 krustnagliņas
- 1 ēdamkarote ar kaudzi saldas kūpinātas paprikas
- 1 apelsīns, miziņa un sula
- maza buntīte svaiga timiāna, noplūktas un smalki sagrieztas lapiņas
- 4 ķiploka daiviņas, notīrītas un ļoti smalki sagrieztas
- 150 ml organiskā tomātu kečupa
- 6 ēdamkarotes balzametiķa
Sastāvdaļas gaļai:
- 4 x 400 g augstākās labturības kategorijas cūkas filejas
- jūras sāls
- svaigi malti melnie pipari
- 1 sauja svaiga koriandra, noplūktas un sasmalcinātas lapiņas – pēc izvēles
- 1 citrona sula – pēc izvēles
Pagatavošana
- Lai pagatavotu marinādi, piestā (vai kā savādāk) saberz ķimeņu, fenheļa sēklas un krustnagliņas, sajauc tās ar papriku, apelsīnu miziņu un sulu, timiānu, ķiplokiem, kečupu un balzametiķi.
- Apkaisi cūkas fileju ar sāli un pipariem. Tad aplej gaļu ar marinādi tā, lai gaļa ir pilnībā pārklāta. Šim nolūkam izmanto lielāko daļu marinādes.
- Fileja jāmarinē vismaz stundu, bet vislabāk – aptuveni pusi dienas. Ja plāno cūkgaļu cept uz iesmiem, tad sagriez to apmēram 2,5 centimetru lielos gabaliņos.
- Kad esi gatavs gaļas cepšanai, tad liec to uz barbekjū pannas vai grila. Cep apmēram 15 līdz 20 minūtes vai arī tik ilgi, līdz fileja ir jauki apdegusi.
- Ik reizi, kad apgriez gaļu, apslaki to ar marinādes pārpalikumu, lai veidojas lipīga, tumša glazūra.
- Gatavo fileju noliec uz lielas paplātes un ļauj piecas minūtes nostāvēties.
- Ja cep veselas filejas, tad sagriez tās uz pusēm vai noņem gaļu no iesmiem, apkaisi ar sasmalcinātu koriandru vai apslaki ar citrona sulu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!