Melleņu saldējums ar „Maskarpones” sieru

Melleņu saldējums ar „Maskarpones” sieru Foto: Melleņu saldējums ar „Maskarpones” sieru

Sastāvdaļas

  • 2 olu dzeltenumi
  • 60 g cukura
  • 50 ml tumšā ruma
  • 250 g Maskarpones siera
  • 300 g melleņu
  • 50 ml piena

Pagatavošana

  1. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru gaisīgā masā.
  2. Pievieno tumšo rumu, samaisa.
  3. „Maskarpones” sieru samīca ar karoti, un pievieno olu dzeltenumu un ruma maisījumam, kārtīgi samaisa.
  4. Nomazgātas mellenes ieber pienā un sablenderē.
  5. Melleņu un piena maisījumu sajauc ar „Maskarpones” siera maisījumu, sakuļ, pārklāj ar pārtikas plēvi, un liek saldētavā uz vienu stundu.
  6. Pēc stundas maisījumu izņem no saldētavas un sakuļ ar mikseri, tad atkal liek saldētavā uz pusstundu.
  7. Pēc pusstundas maisījumu izņem no saldētavas un atkal sakuļ ar mikseri.
  8. Pirms pasniegšanas saldējumu patur ledusskapī pusstundu, tad liek trauciņos.
  9. Saldējumu var rotāt ar mellenēm, kokosriekstu skaidiņām, putukrējumu, vai ievārījumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes