Sastāvdaļas
- 2 olu dzeltenumi
- 60 g cukura
- 50 ml tumšā ruma
- 250 g Maskarpones siera
- 300 g melleņu
- 50 ml piena
Pagatavošana
- Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru gaisīgā masā.
- Pievieno tumšo rumu, samaisa.
- „Maskarpones” sieru samīca ar karoti, un pievieno olu dzeltenumu un ruma maisījumam, kārtīgi samaisa.
- Nomazgātas mellenes ieber pienā un sablenderē.
- Melleņu un piena maisījumu sajauc ar „Maskarpones” siera maisījumu, sakuļ, pārklāj ar pārtikas plēvi, un liek saldētavā uz vienu stundu.
- Pēc stundas maisījumu izņem no saldētavas un sakuļ ar mikseri, tad atkal liek saldētavā uz pusstundu.
- Pēc pusstundas maisījumu izņem no saldētavas un atkal sakuļ ar mikseri.
- Pirms pasniegšanas saldējumu patur ledusskapī pusstundu, tad liek trauciņos.
- Saldējumu var rotāt ar mellenēm, kokosriekstu skaidiņām, putukrējumu, vai ievārījumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!