Sastāvdaļas
- 250 g cukura
- 220 g sviesta
- 280 g miltu
- 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/4 tējkarotes sodas
- 2 tējkarotes rīvētas laima miziņas
- 150 g Maskarpones siera
- 4 olas
- 1 olas dzeltenums
- 1/2-1 glāze melleņu
Glazūrai:
- 1 glāze pūdercukura
- 2 ēdamkarotes laima sulas
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 170°C temperatūrai.
- Kēksu veidni ieziež ar sviestu, ja vēlas,pārkaisa ar ar miltiem, lieko pēc tam izber ārā.
- Blenderī samaisa cukuru un laima miziņu, kārtīgi samaisa, lai cukurs uzsūc laima smaržu.
- Laima cukuru pārber miksera traukā, pievieno mīkstu sviestu un sakuļ, kamēr masa kļūst gaisīga.
- Pa vienai pievieno olas un olas dzeltenumu - pēc katras olas pievienošanas kārtīgi sakuļ.
- Pievieno Maskarpones sieru un vēlreiz sakuļ.
- Samaisa miltus, cepamo pulveri, sodu, maisījumu pievieno olu maisījumam, kuļ nelielā ātrumā.
- Mellenes apkaisa ar miltiem, uzmanīgi iemaisa mīklā.
- Mīklu liek veidnē, cep 45-50 minūtes, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs!
- Gatavus kēksus izņem no veidnes un atdzesē.
- Atdzesētus kēksus pārlej ar glazūru.
- Gatavo glazūru - pūdercukuru sakuļ ar laima sulu, izmantojot mikseri.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!