Medus torte „Zelta atslēdziņa”

Medus torte „Zelta atslēdziņa” Foto: Medus torte „Zelta atslēdziņa”

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 7 olas
  • 2 glāzes cukura
  • 1 tējkarote dzēstas sodas
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 2 ēdamkarotes karsta ūdens
  • 2,5 glāzes miltu
  • 2 - 3 ēdamkarotes kakao
  • 1 glāze sasmalcinātu valriekstu

Krēmam:

  • 200 g sviesta
  • 1 bundžiņa vārīta iebiezināta piena
  • vanilīna cukurs

Rotāšanai:

  • 1 glāze sasmalcinātu valriekstu

Pagatavošana

  1. Olas saputo ar cukuru, līdz masa kļūst gaiša.
  2. Medu sajauc ar karstu ūdeni, izkausē un pievieno olu - cukura masai.
  3. Pievieno sodu un kārtīgi sajauc.
  4. Pievieno izsijātus miltus, kakao, riekstus un kārtīgi samaisa.
  5. Mīklai ir krējuma konsistence, to sadala 3 daļās. Izcep 3 biskvītus 190 °C temperatūrā.
  6. Krēmam saputo sviestu ar vaniļas cukuru, pievieno vārītu iebiezinātu pienu.
  7. Atdzisušus biskvītus pārsmērē ar krēmu.
  8. Torti pārkaisa ar valriekstiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes