Sastāvdaļas
Mīklai:
- 7 olas
- 2 glāzes cukura
- 1 tējkarote dzēstas sodas
- 2 ēdamkarotes medus
- 2 ēdamkarotes karsta ūdens
- 2,5 glāzes miltu
- 2 - 3 ēdamkarotes kakao
- 1 glāze sasmalcinātu valriekstu
Krēmam:
- 200 g sviesta
- 1 bundžiņa vārīta iebiezināta piena
- vanilīna cukurs
Rotāšanai:
- 1 glāze sasmalcinātu valriekstu
Pagatavošana
- Olas saputo ar cukuru, līdz masa kļūst gaiša.
- Medu sajauc ar karstu ūdeni, izkausē un pievieno olu - cukura masai.
- Pievieno sodu un kārtīgi sajauc.
- Pievieno izsijātus miltus, kakao, riekstus un kārtīgi samaisa.
- Mīklai ir krējuma konsistence, to sadala 3 daļās. Izcep 3 biskvītus 190 °C temperatūrā.
- Krēmam saputo sviestu ar vaniļas cukuru, pievieno vārītu iebiezinātu pienu.
- Atdzisušus biskvītus pārsmērē ar krēmu.
- Torti pārkaisa ar valriekstiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!