Sastāvdaļas
- 3 ēdamkarotes medus
- 200 g sviesta
- 1 tējkarote sodas
- 2 olas
- 2 glāzes cukura
- 2 glāzes miltu
- žāvētas melnās plūmes
- valrieksti
- 500 ml skābā krējuma
Pagatavošana
- Tvaikos izkausē medu un pusi sviesta.
- Bļodā sakuļ olas ar glāzi cukura.
- Kad medus un sviests ir izkusuši, masai pievieno sodu.
- Tad masai pievieno sakultās olas, uzmanīgi samaisa.
- Pievieno 1 glāzi miltu, vēlreiz samaisa.
- Pievieno atlikušos miltus, maisa mīklu, kamēr tās konsistence atgādina mīkstu plastilīnu.
- Mīklu sadala 5 daļās, katru daļu izrullē, cep, kamēr kļūst zeltaina.
- Kamēr cepas biskvīti, gatavo krēmu - skābo krējumu sakuļ ar 1 glāzi cukura, pievieno 100 g mīksta sviesta, sakuļ.
- Kad masa kļuvusi viendabīga, pievieno sakapātas žāvētas melnās plūmes, sadrupinātus valriekstus.
- Atdzisušus biskvītus noklāj ar krēmu, pārkaisa ar drupinātiem valriekstiem.
Patīk receptes? Iesaki draugiem. Paldies!