Medus torte ar žāvētām plūmēm un valriekstiem

Medus torte ar žāvētām plūmēm un valriekstiem Foto: Medus torte ar žāvētām plūmēm un valriekstiem

Sastāvdaļas

  • 3 ēdamkarotes medus
  • 200 g sviesta
  • 1 tējkarote sodas
  • 2 olas
  • 2 glāzes cukura
  • 2 glāzes miltu
  • žāvētas melnās plūmes
  • valrieksti
  • 500 ml skābā krējuma

Pagatavošana

  1. Tvaikos izkausē medu un pusi sviesta.
  2. Bļodā sakuļ olas ar glāzi cukura.
  3. Kad medus un sviests ir izkusuši, masai pievieno sodu.
  4. Tad masai pievieno sakultās olas, uzmanīgi samaisa.
  5. Pievieno 1 glāzi miltu, vēlreiz samaisa.
  6. Pievieno atlikušos miltus, maisa mīklu, kamēr tās konsistence atgādina mīkstu plastilīnu.
  7. Mīklu sadala 5 daļās, katru daļu izrullē, cep, kamēr kļūst zeltaina. 
  8. Kamēr cepas biskvīti, gatavo krēmu - skābo krējumu sakuļ ar 1 glāzi cukura, pievieno 100 g mīksta sviesta, sakuļ. 
  9. Kad masa kļuvusi viendabīga, pievieno sakapātas žāvētas melnās plūmes, sadrupinātus valriekstus.
  10. Atdzisušus biskvītus noklāj ar krēmu, pārkaisa ar drupinātiem valriekstiem.

Patīk receptes? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes