Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 6 olas
- 200 g cukura
- 2 ēdamkarotes medus
- 200 g miltu
Krēmam:
- 1 ola
- 100 g cukura
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1/2 ēdamkarote medus
- 100 g saldkrējuma sviesta
- 100 g cepumu drupatas
Pagatavošana
- Biskvīts: Olas, cukuru un medu saputo ar elektrisko putotāju aptuveni 10 minūtes. Apjomam jāpalielinās aptuveni 4 reizes.
- Pakāpeniski pievieno miltus un rūpīgi visu samaisa.
- Mīklu ielej kūkas formā, kas pārklāta ar nedaudz ietaukotu cepamo papīru, un cep 180°C temperatūrā aptuveni 15 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež 2 kārtās.
- Krēms: Nelielā katliņā rūpīgi samaisa olu, cukuru un miltus viendabīgā masā.
- Pakāpeniski pievieno pienu un ar elektrisko putotāju saputo līdz cukurs pilnībā izkusis.
- Tad liek masu karsēties līdz vārīšanās temperatūrai, nepārtraukti maisot.
- Kad masa sāk vārīties, tad pievieno medu un turpina karsēt līdz krēms sabiezē. Novieto krēmu atdzesēties.
- Atdzesētajam sviestam pievieno mīkstu sviestu un saputo viendabīgā masā.
- Krēmu klāj starp biskvītiem, tortes virsmu un malām.
- Dekorē ar cepumu drupatām vai pēc savas gaumes.
- Pirms pasniegšanas torti ievieto ledusskapī uz 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!