Sastāvdaļas
● 3 banāni
● 200 g rūgtās šokolādes
● 100 g sviesta
● 6 olu dzeltenumi
● 6 olu baltumi
● 1/2 glāze medus
● 1 glāze cukura
● 1 glāze miltu
● 10 g cepamā pulvera
Papildus:
● 1/2 glāze sasmalcinātu riekstu
● 2 ēdamkarotes brendija
● mandeļu skaidiņas
Glazūrai:
● 2 ēdamkarotes kakao pulvera
● 4 ēdamkarotes skābā krējuma
● 3 ēdamkarotes cukura
● 25 g sviesta
Pagatavošana
- Banānus sablenderē biezenī. Šokolādi kopā ar sviestu izkausē mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē.
- Banānu biezenim pievieno medu, izkausēto šokolādi un rūpīgi samaisa.
- Tad, pa vienam, pievieno olu dzeltenumus, pēc katas pievienošanas reizes rūpīgi samaisot.
- Pakāpeniski pievieno miltus, cepamo pulveri, riekstus un brendiju - visu samaisa viendabīgā masā.
- Atsevišķi ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un, nepārtraucot putošanu pievieno cukuru. Puto līdz masa kļūst stingra.
- Saputotos olu baltumus rūpīgi iecilā šokolādes masā.
- Masu ieklāj 26 sm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru un cep 180°C temperatūrā 45 minūtes.
- Glazūra: Visas sastāvdaļas sajauc nelielā katliņā un uzkarsē, bet ne līdz vārīšanās temperatūrai.
- Pārklāj pār gatavo, atdzesēto biskvītu un dekorē ar mandeļu skaidiņām.
- Ievieto kūku ledusskapī uz 2 - 3 stundām.