Medus – šokolādes torte ar banāniem

Medus – šokolādes torte ar banāniem Foto: Medus – šokolādes torte ar banāniem

Sastāvdaļas

  • 3 banāni
  • 200 g rūgtās šokolādes
  • 100 g sviesta
  • 6 olu dzeltenumi
  • 6 olu baltumi
  • 1/2 glāze medus
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze miltu
  • 10 g cepamā pulvera
Papildus:
  • 1/2 glāze sasmalcinātu riekstu
  • 2 ēdamkarotes brendija
  • mandeļu skaidiņas
Glazūrai:
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 4 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 25 g sviesta

Pagatavošana

  1. Banānus sablenderē biezenī. Šokolādi kopā ar sviestu izkausē mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē.
  2. Banānu biezenim pievieno medu, izkausēto šokolādi un rūpīgi samaisa.
  3. Tad, pa vienam, pievieno olu dzeltenumus, pēc katas pievienošanas reizes rūpīgi samaisot.
  4. Pakāpeniski pievieno miltus, cepamo pulveri, riekstus un brendiju - visu samaisa viendabīgā masā.
  5. Atsevišķi ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un, nepārtraucot putošanu pievieno cukuru. Puto līdz masa kļūst stingra.
  6. Saputotos olu baltumus rūpīgi iecilā šokolādes masā.
  7. Masu ieklāj 26 sm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru un cep 180°C temperatūrā 45 minūtes.
  8. Glazūra: Visas sastāvdaļas sajauc nelielā katliņā un uzkarsē, bet ne līdz vārīšanās temperatūrai.
  9. Pārklāj pār gatavo, atdzesēto biskvītu un dekorē ar mandeļu skaidiņām.
  10. Ievieto kūku ledusskapī uz 2 - 3 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes