Medus kūka

Medus kūka Foto: Medus kūka

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 1 glāze cukura
  • 4 glāzes miltu
  • 4 ēdamkarotes medus
  • 1/2  tējkarotes sodas

Krēmam:

  • 1 l skābā krējuma (trekna)
  • 2 glāzes pūdercukura
  • vanilīns

Pagatavošana

  1. Olas sakuļ ar cukuru, pakāpeniski pievieno miltus.
  2. Mīklai pievieno kausētu medu.
  3. Pievieno dzēstu sodu (sajauc ar etiķi vai citrona sulu) vai arī cepamo pulveri.
  4. Mīklu samīca, izrullē un izveido biskvītus.
  5. Var veidot taisnstūra formu. No mīklas sanāca 5 biskvīti.
  6. Uzsilda krāsni līdz 180 grādu temperatūrai.
  7. Katru biskvītu cep 6-8 minūtes.
  8. Biskvītus atdzesē. Uzlej nedaudz konjaku ar ķiršu sīrupu.

Gatavo krēmu:

  1. Skābo krējumu sakuļ ar pūdercukuru un vanilīnu.
  2. Katru biskvītu noklāj ar krēmu.
  3. Kūkas sānus un virsmu apber ar drupačām.
  4. Var izmantot sadrupinātus cepumus.
  5. Liek ledusskapī uz 6 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes