Medus kēkss ar žāvētām melnajām plūmēm

Medus kēkss ar žāvētām melnajām plūmēm Foto: Medus kēkss ar žāvētām melnajām plūmēm

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 1/2 glāzes cukura
  • 300 g šķidra medus
  • 100 g sviesta
  • 3/4 glāzes stipras melnās tējas
  • 1 tējkarote dzēstas sodas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 2 tējkarotes malta kanēļa
  • 390 g miltu
  • 250 g žāvētu melno plūmju
  • pūdercukurs

Pagatavošana

  1. Mīkstu sviestu samaisa ar medu, cukuru, pielej tēju, iemaisa olas.
  2. Dzēstu sodu, cepamo pulveri, malto kanēli, miltus samaisa, tad samaisa ar olu masu.
  3. Melnās plūmes noskalo, nosusina, sīki sagriež un iemaisa mīklā.
  4. Veidni ieziež ar sviestu, pārkaisa ar miltiem.
  5. Cep kēksu 160°C temperatūrā, kamēr gatavs, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu.
  6. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes