Sastāvdaļas
- 2 olas
- 1/2 glāzes cukura
- 300 g šķidra medus
- 100 g sviesta
- 3/4 glāzes stipras melnās tējas
- 1 tējkarote dzēstas sodas
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 2 tējkarotes malta kanēļa
- 390 g miltu
- 250 g žāvētu melno plūmju
- pūdercukurs
Pagatavošana
- Mīkstu sviestu samaisa ar medu, cukuru, pielej tēju, iemaisa olas.
- Dzēstu sodu, cepamo pulveri, malto kanēli, miltus samaisa, tad samaisa ar olu masu.
- Melnās plūmes noskalo, nosusina, sīki sagriež un iemaisa mīklā.
- Veidni ieziež ar sviestu, pārkaisa ar miltiem.
- Cep kēksu 160°C temperatūrā, kamēr gatavs, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu.
- Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!