Medus īrisi

Medus īrisi Foto: Medus īrisi

Sastāvdaļas

  • 300 g cukura
  • 120 g medus
  • 120 g sviesta
  • 250 ml trekna saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Medu un cukuru katlā samaisa un liek uz mazas uguns, uzvāra.
  2. Turpina vārīt, kamēr izveidojas dzintara krāsas masa(7-10 minūtes).
  3. Pakāpeniski pievieno mīkstu sviestu, pielej karstu saldo krējumu.
  4. Vāra līdz vajadzīgajai konsistencei - pārbauda gatavību - dažus pilienus pilina uz aukstas virsmas, pagaida, lai sastingst, tad nogaršo.
  5. Veidni vai paplāti izklāj ar kārtīgi ieeļļotu cepamo papīru - lej maisījumu, atdzesē, bet ne pilnībā.
  6. Vēl mīkstu īrisu masu sagriež kvadrātiņos.
  7. Tad atdzesē pilnībā.
  8. Ja vēlas īrisus var ietīt cepamajā papīrā vai pārtikas plēvē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes