Sastāvdaļas
- 300 g cukura
- 120 g medus
- 120 g sviesta
- 250 ml trekna saldā krējuma
Pagatavošana
- Medu un cukuru katlā samaisa un liek uz mazas uguns, uzvāra.
- Turpina vārīt, kamēr izveidojas dzintara krāsas masa(7-10 minūtes).
- Pakāpeniski pievieno mīkstu sviestu, pielej karstu saldo krējumu.
- Vāra līdz vajadzīgajai konsistencei - pārbauda gatavību - dažus pilienus pilina uz aukstas virsmas, pagaida, lai sastingst, tad nogaršo.
- Veidni vai paplāti izklāj ar kārtīgi ieeļļotu cepamo papīru - lej maisījumu, atdzesē, bet ne pilnībā.
- Vēl mīkstu īrisu masu sagriež kvadrātiņos.
- Tad atdzesē pilnībā.
- Ja vēlas īrisus var ietīt cepamajā papīrā vai pārtikas plēvē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!