Sastāvdaļas
- gaļa
- etiķis
- garšvielas
- cukura
- sāls
Pagatavošana
- Medījumus, kā arī mājputnus marinējot, iespējams gaļu ne vien ilgāk uzglabāt, bet arī iegūt produktus ar pavisam jaunām garšas īpašībām.
- Marinādes uzlējumu gatavo no etiķa, garšvielām (kanēļa, krustnagliņām, pipariem u. c.), cukura un sāls.
- 1 litrā auksta ūdens izšķīdina 50 g cukura, 80 g sāls, pieliek 3-5 lauru lapas, 40 graudus piparu, 5-8 krustnagliņas, gabaliņu kanēļa mizas un pēc tam visu sakarsē līdz viršanai.
- Uzvārīšanās momentā pielej 1/2 glāzes etiķa esences un 1-2 minūtes pavāra; tad katlu noņem no uguns.
- Medījumus izķidā, izņem iekšas un apcep uz iesma vai cepeškrāsnī, visu laiku raugoties, lai neapdeg, jo tad gaļa būs rūgta.
- Vēl karstu, neatdzisušu medījumu ievieto traukā, vislabāk stikla burkā, un pārlej ar siltu marinādes uzlējumu.
- Virsū marinādei var uzliet kārtiņu augu eļļas.
- Sīkos medījumus traukā var likt veselus, bet lielākie jāsagriež gabalos.
- Trauku blīvi noslēdz ar vāciņu (tā malas ieteicams noziest ar mīklu); ja nav vāciņa, var pārsiet ar pergamenta papīru.
- Uzglabā aukstā vietā, piemēram, pagrabā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!