Sastāvdaļas
- liellopu gaļa
- sāls
- cukurs
- salpetris
- lauru lapas
- smaržīgo piparu graudi
Pagatavošana
- No liellopu gaļas var izgatavot ļoti garšīgas delikateses.
- Šim nolūkam noder muguras un krūšu gabali, kurus ļoti rūpīgi atbrīvo no kauliem.
- Lieto vienīgi sauso sālīšanu ar mazāku sāls daudzumu.
- Sāls un salpetra maisījumu ņem svara attiecībās: 175 g vārāmā sāls, 65 g cukura un 12 g salpetra; maisījuma kopējais daudzums – 250 g, t.i., 1 glāze uz 5 kg gaļas.
- Gaļas gabalus ieberzē ar maisījumu un liek sagatavotajā traukā ne vairāk kā 3-4 kārtās.
- Katru kārtu vēl pārkaisa ar sālāmo maisījumu.
- Starp gaļas kārtām ieliek pa 3-4 lauru lapām un 7 smaržīgo piparu graudiem.
- Virsū liek dēlīšus un slogu.
- Šādi sagatavotam gaļas mīkstumam ļauj sālīties 2 nedēļas, uzglabājot to vēsā vietā.
- Pēc tam tas derīgs dažādu kulinārijas izstrādājumu pagatavošanai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!