Sastāvdaļas
- 2 kg Baltijas laša
- 1 saišķītis diļļu
- 2,5 tējkarotes cukura
- 2,5 ēdamkarotes sāls
- 3 ēdamkarotes šņabja
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- malti melnie pipari
Pagatavošana
- Zivi iztīra, atdala filejas gabalus, ādu atstāj.
- Fileju nosusina ar papīra dvieli.
- Sajauc sāli ar cukuru.
- Zivs fileju aplej ar šņabi, apkaisa ar sāls un cukura maisījumu, uzber piparus.
- Laša fileju pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm, aprasina ar olīveļļu.
- Zivs filejas saliek ar mīkstumiem kopā un ietin cepamajā papīrā.
- Liek ledusskapī uz 6 stundām.
- Pēc 6 stundām zivs fileju apgriež otrādi un liek ledusskapī vēl uz 6 stundām.
- Gatavam lasim, ar papīra dvieli noņem dilles, sagriež gabaliņos un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!