Sastāvdaļas
- 600 g vistas krūtiņas
- 300 g ziedkāpostu
- 1 paprika
- 70-80 g cieta siera
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 2 ēdamkarotes miltu
- neliels saišķītis loku
- pētersīļi, sāls, malti pipari - pēc garšas
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Vistas gaļu sagriež sīkos gabaliņos.
- Papriku sagriež sīkos gabaliņos.
- Ziedkāpostus sadala rozetēs, vāra sālsūdenī 5 minūtes, ūdeni nolej un sagriež tos mazos gabaliņos.
- Zaļumus sakapā.
- Sieru sarīvē uz rupjas rīves.
- Sieram pievieno olas, skābo krējumu, miltus, sāli, piparus - visu samaisa.
- Siera maisījumu sajauc ar gaļu, papriku, ziedkāpostiem, zaļumiem - traukam uzliek vāku un liek ledusskapī uz 1 stundu.
- Izņem trauku ar kotlešu masu no ledusskapja, rokas samērcē aukstā ūdenī un veido vidēja lieluma kotletes.
- Kotletes cep sakarsētā augu eļļā, no abām pusēm, uz nelielas uguns, kamēr tās kļūst zeltainas.
- Gatavas kotletes liek traukā, uzliek vāku un patur 5 minūtes.
- Pasniedz ar pamatēdienu un dārzeņu salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!