Sastāvdaļas
- 1 glāze cukura
- 1 glāze miltu
- 1 glāze skābā krējuma
- 2 olas
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- sauja rozīņu
- sauja krāsainu žāvētu ananāsu
- ruma esence - aromātam
Pagatavošana
- Miltus, cukuru, krējumu, olas, cepamo pulveri un ruma esenci bļodā sajauc ar mikseri, lai izveidojas viendabīga masa skāba krējuma konsistencē.
- Pievieno uzbriedinātas un miltos apvārtītas rozīnes un ananāsu gabaliņus.
- Kēksiņu formā liek papīra formiņas un ar ēdamkaroti salej tajās kēksiņu masu.
- Pietiek divām standarta kēksiņu cepešplātnēm. Cep līdz 180°C uzkarsētā cepeškrāsnī 30-40 minūtes. Cepšanas laiks var atšķirties dažādās krāsnīs.
Receptes un foto autore: Iveta Rutkovska