Sastāvdaļas
- 2 olas
- 150 g miltu
- 120 g sviesta
- 120 g cukura
- 100 g mellenes
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
Pagatavošana
- Ar putojamo slotiņu saputo olas un cukuru, pievieno vaniļas ekstraktu.
- Izkausē sviestu un pievieno olu masai, rūpīgi samaisa.
- Tad pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un rūpīgi maisa līdz viendabīgai konsistencei.
- Ogas nomazgā un nosusina, pievieno mīklas masai.
- Ja mīklā pievienotas pārāk daudz melleņu, mīkla būs par smagu. Tādā gadījumā, pievienojiet nedaudz cepamā pulvera.
- Mīklu ieklāj kēksu formiņās, kas nedaudz ietaukotas.
- Cep 180°C temperatūrā 15 - 20 minūtes.
- Kēksiņu gatavību pārbauda ar koka irbulīti un pirms pasniegšanas, pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!