Mazi knifiņi, kas ātri uzlabos Jūsu ēst gatavošanas prasmes

Mazi knifiņi, kas ātri uzlabos Jūsu ēst gatavošanas prasmes Foto: marthastewart.com

Šobrīd cilvēki cenšas uzturēties mājās un mēģina būt radoši izmantojot produktus, kas jau ir pieejami ledusskapī un krājumos. "FOX Life" piedāvā vairākus Martas Stjuartes padomus, kā gardāk pagatavot ēdienu un uzglabāt to svaigu ilgāku laiku. 

Teju ikvienam patīk pavadīt laiku virtuvē, taču, it īpaši tagad, kad vīrusa dēļ mums ir jāpavada daudz laika mājās, ir svarīgi pagatavot ēdienu ilgākam laikam un prast to saglabāt tā, lai arī nākamā ēdienreize ir tikpat garda kā pirmā.

Kulinārijas šovā “ Marta Stjuarte cep”, kas televīzijas kanālā “FOX Life” skatāms svētdienu rītos, visā pasaulē zināmā sabiedrības dāma parādīs savas iecienītākās receptes un arī pastāstīs par visu, ar ko saskārusies savas pieredzes laikā strādājot virtuvē. Šie padomi noderēs ikvienam - gan pieredzējušam konditoram, gan studentam, kurš vāra savus pirmos makaronus. 

Viss dubultā – pagatavo tā, lai pietiek ilgākam laikam. Saldējam!

Marta Stjuarte vienmēr atbalstījusi domu, ka ēdiens jātaisa tā, lai pietiek ilgākam laikam. Viņai ir labākie ieteikumi, kā šo lielo ēdiena daudzumu uzglabāt ilgāk svaigu. Pirms liec visu saldētavā, sadali to pa trauciņiem vai maisiņiem, lai tad, kad vēlies uzsildīt sev pusdienas, nav jāatkausē un vēlreiz jāsasaldē viss ēdiens. Šo pašu dari arī ar tartēm, pašceptu plātsmaizi, braunijiem, viltoto zaķi u.c. gardumiem. Saldējam visu! Tā mēs varam samazināt arī netīro trauku daudzumu un atlicināt vairāk laika sev un ģimenei. 

Šo padomu var pielietot, ne tikai jau gatavam ēdienam, bet arī produktiem, kuri ar laiku sabojājas. Gan šī brīža situācijā, gan arī ikdienā ļoti noderīgi ir saldēti dārzeņi. Iegādājies tirgū, veikalā vai pats izaudzē savus mīļākos zaļumus – dilles, lokus, pētersīļus, burkānus, kartupeļus un visu citu, kas pašam garšo – kārtīgi nomazgā, nomizo, kas mizojams, sagriez gabaliņos un liec saldēties. Tādā veidā varēsi izvairīties no regulāras veikalu apmeklēšanas, jo visi tavi mīļākie produkti būs rokas stiepiena attālumā.

Perfektās pastas pagatavošana ir māksla

Visvienkāršāk taču ir “iemest” katlā makaronus, pievienot sāli un atstāt, lai tie uzvārās. Nē - Stjuarte uzskata, ka īsteni gardas pastas pagatavošana ir mazliet sarežģītāka, taču jebkuram izdarāma. “Labas pastas izdošanās atslēga ir pavāra uzmanība. Mums jāparūpējas, lai pasta visu laiku būtu kustībā – tā jāmaisa, kamēr vārās ūdens,” saka Marta Stjuarte. Katliņā ir jābūt krietnam daudzumam ūdens, vismaz vienai ēdamkarotei sāls uz pus kilogramu pastas un jāatmet paradums pievienot eļļu – tā traucēs pastai uzsūkt mērci, kuru pievienosiet pēc tam.

Lasis kā restorānā – esi pats savs šefpavārs

Vislabākais veids kā pasniegt tik pat kvalitatīvi gatavotu lasi kā restorānā, ir zināt un sekot maziem, taču ļoti svarīgiem padomiem, kurus iekļaut savos virtuves paradumos. Vienmēr pirms cepšanas kārtīgi nosusini fileju, tad ierīvē to ar rupju sāli. Kārtīgi uzkarsē pannu un pirmo apcep laša filejas zvīņu pusi līdz tā ir kraukšķīga un viegli paceļama no pannas. Ja jūsu izvēlētais laša filejas gabaliņš ir biezs, tad Marta Stjuarte to iesaka vēl apcept cepeškrāsnī 5 minūtes.

Tava skaistā siera kūka – perfekta gan tās garša, gan virsiņa

Ņujorkas siera kūka ir pasaulē iecienīts deserts. Ne vienmēr tā izdodas perfekti, kad cenšamies to pagatavot mājās, visbiežāk gandarījumu grauj kūkas virsma – tā ir saplīsusi. Kā labot šo mazo, bet nepatīkamo problēmu? Marta Sjuarte arī mēdza saskarties ar šo problēmu, līdz brīdim, kad viņa saprata, ka ir jāatrod risinājums – un viņai tas izdevās. Pirms sāc gatavot siera kūku, pārliecinies ka krēmsiers ir istabas temperatūrā. Siera kūkas masu cep ūdens peldē – kūkas formu, kurā ir maisījums, liec cepešpannā, kurā ir ieliets ūdens. Kad kūka ir gatava, ļauj tai atdzist 20 minūtes, un tad ar nazi atdali kūkas ārējo malu no cepamās formas, un lūk – Tavas siera kūkas virsma ir perfekta.

Kafijas dzirnaviņās samali garšvielas un tagad baidies, ka kafija nebūs garda?

Daudziem mājās dziļi plauktā paslēpušās kafijas dzirnaviņas. Tās varam izmantot ne tikai kafijas samalšanai, bet arī, lai pagatavotu savus garšvielu maisījumus, sasmalcinātu riekstus vai kādus citus pārtikas produktus. Bet ko darīsim tad, kad dzirnaviņās būsim tikko maluši piparus, bet tūliņ jau rodas vajadzība malt kafiju? Iztīri dzirnaviņas ar svaigu baltmaizes šķēli. Saplēs maizes šķēli, ieliec dzirnaviņās, sasmalcini un tad rīvmaizei līdzīgo pulveri izber, izslauki dzirnaviņas ar papīra dvieli – vispirms atvienojot to no elektrības padeves. Un lūk! Atkal vari malt kafijas pupiņas.

FOX Life

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes