Sastāvdaļas
- 1 paciņa biezpiena
- šķipsniņa sāls
- 2 ēd.k. cukura
- 1/2 paciņa kausēta sviesta
- 2 olas
- 2 glāzes miltu
- šķipsniņa cepamā pulvera vai sodas
Garnējums:
- tomātu mērce
- majonēze
- sasmalcināti sīpoli
- desa
- marinēti gurķi
- šampinjoni
- siers
Pagatavošana
- Biezpienu sajauc ar sāli, cukuru un kausētu sviestu. Pievieno saputotas olas. Miltus sajauc ar cep. pulveri vai sodu un iesijā masā.
- Samīca viendabīgā masā tā, lai nelīp pie rokām (ja biezpiens iegadījies dikti sulīgs, iespējams, vajag vēl pāris ēd.k. miltu).
- Mīklu ietin pārtikas plēvē vai maisiņā un ieliek uz 20 min. ledusskapī.
- Pa to laiku sagriež un sarīvē visu garnējumam.
- Ieslēdz plīti uz 180 grādiem (tā bija rakstīts receptē, es uz čuju, jo man norāžu cepenē nav).
- Mīklu sadala pikucīšos (man sanāca 9 gab.), saspiež plakanus un izkārto uz plāts. Noziež ar tējk. tomātu mērces un majonēzes.
- Ber virsū sīpolus, desu, gurķīšus, sēnes, pārkaisa ar sieru.
- Šauj krāsnī, līdz mīkla zeltaina (apm. 15 min.).
Receptes autore: Gunita (Lagzdiņa) Skroderēna
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!