Sastāvdaļas
Kūkai:
- 4 olas
- 20 g cukura
- 1 šķipsniņa sāls
- 180 g pūdercukura
- 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
- 1 ēdamkarote citrona sula
Krēmam:
- 200 ml saldā krējuma
- 20 g cukura
- 1 - 2 glāzes ogu dekorēšanai
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 160°C grādiem.
- Ļoti uzmanīgi atdala olu baltumus no dzeltenumiem (ja kaut viens grams dzeltenuma iekritīs olā, tad tā nesaputosies).
- Olu baltumus liek tīrā un sausā bļodā, pievieno cukuru, sāli un puto, līdz var apgriezt bļodu kājām gaisā un baltums nekrīt ārā.
- Turpina putot, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru (viss kopā aizņems līdz 10 min).
- Ar karoti traukā iecilā kukurūzas cieti un citronu sulu.
- Uz cepampannas izklāj cepampapīru un izkārto masu kūciņām nelielos, apmēram 2 - 3 cm augstos aplīšos.
- Liek kūku krāsnī, uzreiz samazina cepšanas temperatūru līdz 115 grādiem un cep 1h 15min.
- Kad laiks pagājis, krāsni izslēdz, bet kūku atstāj krāsnī pakāpeniski atdzesēties.
- Pagatavo putukrējumu – saputo saldo krējumu kopā ar cukuru.
- Kad kūka atdzisusi, pirms pasniegšanas tai virsū klāj putukrējumu un izdekorē ar ogām.
Recepti iesaka kulinārijas entuziasts Ralfs no “Ralfs Gatavo”.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!