Mazās „Pavlovas” kūciņas ar avenēm un pistācijām

Mazās „Pavlovas” kūciņas ar avenēm un pistācijām Foto: Mazās „Pavlovas” kūciņas ar avenēm un pistācijām

Sastāvdaļas

  • 2 olu baltumi
  • 1/8 tējkarotes sāls
  • 1/2 glāzes cukura
  • 1 tējkarote kukurūzas cietes
  • 1/2 tējkarotes baltvīna etiķa
  • 1/4 tējkarotes vanilīna
  • 1/4 glāzes sasmalcinātu pistāciju
  • 1/2 glāzes putukrējuma
  • 1 glāze svaigu aveņu
  • sasmalcinātas pistācijas rotāšanai

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē 180°C temperatūrā.
  2. Ar mikseri sakuļ olu baltumus ar sāli, stingrās putās.
  3. Saputotajiem olu baltumiem pievieno cukuru, kuļ tik ilgi, kamēr masa kļūst gaisīga un gluda.
  4. Sakultos olu baltumus pievieno kukurūzas cietes, baltvīna etiķa un sasmalcinātu pistāciju maisījumam.
  5. Veidnē ieklāj cepamo papīru, izspiež olu baltumu masu, veidojot kūciņas.
  6. Veidni liek krāsnī, cep 20-25 minūtes.
  7. Pēc noteiktā laika, krāsni izslēdz, veidni ar kūciņām atstāj krāsnī uz 25 minūtēm. 
  8. Pēc noteiktā laika, veidni izņem, atdzesē istabas temperatūrā.
  9. Uz katras kūciņas liek putukrējumu, uzkaisa pistācijas, rotā ar avenēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes