Maskarpones un baltās šokolādes krēms ar aveņu mērci

Maskarpones un baltās šokolādes krēms ar aveņu mērci Foto: Maskarpones un baltās šokolādes krēms

Sastāvdaļas

  • 250 g maskarpones siers
  • 150 g baltās šokolādes
  • 3 ēdamkarotes bezpiedevu jogurts
  • 250 g avenes
  • 3 ēdamkarotes cukurs (vai pēc garšas)
  • 50 g grauzdētas pistācijas

Pagatavošana

  1. Izkausē šokolādi, pievieno maskarpones sieram un labi izmaisa līdz viendabīgai masai.
  2. Pievieno jogurtu un atkal labi izmaisa līdz viendabīgai masai. Liek krēmu ledusskapī vismaz uz 20 min, lai nostabilizējas.
  3. Pa to laiku pagatavo aveņu mērci. Sablendē avenes kopā ar cukuru. Pēc tam aveņu mērci, lai nebūtu kauliņu, izberž cauri sietam.
  4. Sakapā smalki pistācijas.
  5. Kārto desertu trauciņos. Pirmā kārtā liek krēmu, tad aveņu mērci un atkal krēmu. Dekorē ar pāris avenēm un pārber ar pistācijām.

Receptes un foto autore: Aina Pitrāne

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes