Sastāvdaļas
- 250 g maskarpones siers
- 150 g baltās šokolādes
- 3 ēdamkarotes bezpiedevu jogurts
- 250 g avenes
- 3 ēdamkarotes cukurs (vai pēc garšas)
- 50 g grauzdētas pistācijas
Pagatavošana
- Izkausē šokolādi, pievieno maskarpones sieram un labi izmaisa līdz viendabīgai masai.
- Pievieno jogurtu un atkal labi izmaisa līdz viendabīgai masai. Liek krēmu ledusskapī vismaz uz 20 min, lai nostabilizējas.
- Pa to laiku pagatavo aveņu mērci. Sablendē avenes kopā ar cukuru. Pēc tam aveņu mērci, lai nebūtu kauliņu, izberž cauri sietam.
- Sakapā smalki pistācijas.
- Kārto desertu trauciņos. Pirmā kārtā liek krēmu, tad aveņu mērci un atkal krēmu. Dekorē ar pāris avenēm un pārber ar pistācijām.
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!