Sastāvdaļas
- 250 g kviešu miltu
- 250 g sviesta
- 100 g pūdercukura
- 30 g olu dzeltenumu
- 30 g kakao pulvera
- 330 ml piena
- 330 ml saldā krējuma
- 130 g cukura
- 35 g želatīna
- 700 g „Mascarpone” siera
- 1 kg putukrējuma
- 1 vaniļas pāksts
- aprikožu ievārījums (pēc garšas)
- avenes (pēc garšas)
Pagatavošana
- Miltus, izkausētu sviestu, pūdercukuru, olu dzeltenumiem, kakao pulveri sajauc ar elektrisko putotāju viendabīgā masā.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 170°C temperatūrā 10 - 12 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un sagriež 2 kartās.
- Krēms: Nelielā katliņā uzkarsē pienu un saldo krējumu.
- Atsevišķā bļodā saputo olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas sēkliņas.
- Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest.
- Kad piens un saldais krējums sāk vārīties, pievieno tiem atlikušās sastāvdaļas, izņemot „Mascarpone” sieru un putukrējumu, un, nepārtraukti maisot, vāra vēl 5 minūtes.
- Ja krēms viegli slīd no karotes, tas ir gatavs.
- Krēmu atdzesē līdz 40°C temperatūrai, pievieno „Mascarpone” sieru un putukrējumu. Visu samaisa viendabīgā masā.
- Krēmu pārklāj pār kūkas pamatni un ievieto ledusskapī līdz tas sastingst.
- Tad pār krēmu klāj otru biskvītu un dekorē ar pūdercukuru, ogām, ievārījumu vai pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!