Marinēti ziedkāposti

Marinēti ziedkāposti Foto: Marinēti ziedkāposti

Sastāvdaļas

  • 2 ziedkāposti
  • 2 burkāni
  • 2 paprikas
  • 100 g ķiploku
  • 1 liels sīpols
  • 1-2 čili pipari
  • diļļu kāti, mārrutku, ķiršu, upeņu lapas
  • smaržīgie pipari
  • krustnagliņas
  • lauru lapas
  • pētersīļi
  • etiķa esence
Marinādei:
  • uz 1 l ūdens:
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 1 tējkarote cukura

Pagatavošana

  1. Ziedkāpostus sadala rozetēs, kārtīgi nomazgā.
  2. Paprikas sagriež gabaliņos.
  3. Burkānus griež biezās šķēlēs.
  4. Sīpolu rupji sagriež.
  5. Burkās liek diļļu kātus, pāris upeņu, ķiršu lapas, gabaliņu mārrutka lapas, pētersīļus, pāris ķiploka daiviņu, čili piparu,lauru lapu,3-4 smaržīgos piparus, 2-3 krustnagliņas. 
  6. Virsū liek ziedkāpostus un mazliet pieblietē.
  7. Burkas pārlej ar verdošu ūdeni, uzliek vāciņus un patur 3 minūtes.
  8. Nolej verdošo ūdeni, pārlej ar verdošu marinādi, pievieno 1/2 tējkarotes etiķa esences.
  9. Burkas aizvāko, apgriež otrādi un atdzesē istabas temperatūrā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes