Sastāvdaļas
- 1,5 glāzes karsta ūdens
- 1/2 glāzes+2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
- 1 sarkanais sīpols
- 1 tējkarote cukura
- dažas šķipsniņas sāls
- 1 ķiploka daiviņa
Pagatavošana
- Sarkano sīpolu pārgriež uz pusēm un sagriež plānos pusgredzenos - liek tos dziļā traukā.
- Sagriež ķiploku šķēlītēs un liek traukā pie sīpoliem.
- Pievieno cukuru un sāli.
- Pārlej sīpolus ar sarkanvīna etiķi un karstu ūdeni.
- Samaisa, kamēr cukurs un sāls ir izkusis.
- Jāskatās, lai marināde pārklāj visus sīpolus - atstāj uz 1 stundu istabas temperatūrā.
- Ja pēc stundas sīpoli nav pietiekoši mīksti un maigi, tos ieliek uz pāris minūtēm mikroviļņu krāsnī, bet ne ilgāk!
- Gatavus sīpolus notecina sietā un pasniedz tūlīt vai arī, liek burciņā un uzglabā ledusskapī 2-3 dienas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!