Sastāvdaļas
- 500 g šampinjonu
- 60 ml 9% etiķa
- 120 ml augu eļļas
- 3 ķiploka daiviņas
- 10 melno piparu graudiņu
- 2 tējkarotes cukura
- 1 tējkarote sāls
- 4 lauru lapas
Pagatavošana
- Šampinjonus noskalo, lielākos sagriež 4 daļās, mazos atstāj veselus.
- Katlā gatavo marinādi - samaisa etiķi ar eļļu, cukuru, sāli, pipariem un lauru lapām.
- Marinādē liek sēnes un ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus.
- Maisot vāra, pēc uzvārīšanās 5 minūtes.
- Gatavojot var likties, ka ir ļoti maz šķidruma, bet sēnes ātri izdala daudz sulas.
- Sēnes liek burkā, aizvāko, atdzesē un liek ledusskapī uz 4 stundām.
- Pēc 4 stundām marinētas sēnes jau var ēst.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!