Sastāvdaļas
- 500 g kabaču
- 1/2 tējkarotes sāls
Marinādei:
- 100 ml olīveļļas
- 3 ēdamkarotes 5% etiķa
- 2 tējkarotes medus
- 2-3 ķiploka daiviņas
- malti melnie pipari
- svaigi vai kaltēti zaļumi
Pagatavošana
- Kabačus noskalo un nomizo.
- Sagriež plānās šķēlītēs.
- Kabaču šķēlītes liek traukā, uzber sāli un atstāj uz 30 minūtēm.
- Gatavo marinādi - ķiplokus saspiež ķiploku spiedē, samaisa ar olīveļļu, medu, etiķi, pipariem, sakapātiem zaļumiem.
- Marinādi samaisa.
- Kabačiem nolej izdalījušos sulu, nospiež ar rokām, uzlej marinādi un samaisa.
- Trauku liek ledusskapī uz nakti - pāris reižu samaisa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!