Marinēti kabači

Marinēti kabači Foto: Marinēti kabači

Sastāvdaļas

  • 500 g kabaču
  • 1/2 tējkarotes sāls 
Marinādei:
  • 100 ml olīveļļas
  • 3 ēdamkarotes 5% etiķa 
  • 2 tējkarotes medus 
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • malti melnie pipari 
  • svaigi vai kaltēti zaļumi 

Pagatavošana

  1. Kabačus noskalo un nomizo. 
  2. Sagriež plānās šķēlītēs.
  3. Kabaču šķēlītes liek traukā, uzber sāli un atstāj uz 30 minūtēm.
  4. Gatavo marinādi - ķiplokus saspiež ķiploku spiedē, samaisa ar olīveļļu, medu, etiķi, pipariem, sakapātiem zaļumiem.
  5. Marinādi samaisa.
  6. Kabačiem nolej izdalījušos sulu, nospiež ar rokām, uzlej marinādi un samaisa. 
  7. Trauku liek ledusskapī uz nakti - pāris reižu samaisa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes