Marinēti kabači ziemas krājumiem

Marinēti kabači ziemas krājumiem Foto: Marinēti kabači ziemas krājumiem

Sastāvdaļas

  • 1 kg kabaču
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 saišķītis pētersīļu
  • 40 ml 9% etiķa
  • 8 melnie piparu graudiņi
  • 4 krustnagliņas
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Kabačus nomizojiet un sagrieziet burkas augstuma nūjiņās.
  2. Izkarsētu 0.5 litra burciņu apakšā beriet piparus, krustnagliņas, sasmalcinātus ķiplokus, lieciet dažus pētersīļu zariņus. Pildiet tās ar kabaču gabaliņiem.
  3. Katrā burkā beriet pa pus-tējkarotei sals, pus-ēdamkarotei cukura un pielejiet 10 ml etiķa (ja gatavojat litra burkās), palieliniet daudzumu divas reizes), pielejiet līdz augšai verdošu ūdeni, piesedziet ar vāciņiem un 10 minūte sterilizējiet.
  4. Burkas aizvākojiet un atdzesējiet, apgāztas otrādi, vēsā, tumšā vietā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes