Sastāvdaļas
- 1,8 kg gurķu
- 1 mārrutka lapa
- 7 piparu graudiņi
- 2 diļļu ziedkopas
- 4 daiviņas ķiploka
- 2 upeņu lapas
- 3 tējkarotes sāls
- 6 tējkarotes cukura
- 5 ēdamkarotes 9% etiķa
Pagatavošana
- Burkas apakšā kārto mārrutku un upeņu lapas, diļļu ziedus.
- Ķiploka daiviņas sagriež 2 vai 4 daļās, liek burkā, pievieno piparu graudiņus.
- Pievieno sāli, cukuru un etiķi, kārto gurķus un pārlej ar aukstu ūdeni.
- Burku ar vēl neaizgrieztu vāku liek katlā ar aukstu ūdeni un novieto uz uguns.
- Kad ūdens sāk vārīties, nogaida 2-3 minūtes un burku aizvāko.
- Burkas apgriež otrādi un ietin līdz atdzišanai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!