Marinēti gurķi ar tomātiem un patisoniem

Marinēti gurķi ar tomātiem un patisoniem Foto: Marinēti gurķi ar tomātiem un patisoniem

Sastāvdaļas

  • 800 g gurķu
  • 600 g tomātu
  • 400 g patisonu
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 15 g mārrutku sakņu

Marinādei:

  • 1,3 l ūdens
  • 40 g diļļu
  • 15 g estragona
  • 15 g bazilika
  • 10 g upeņu lapu
  • 70 g sāls
  • 50 g cukura
  • 15 g citronskābes
  • 6 lauru lapas
  • 15 smaržīgie pipari

Pagatavošana

  1. Marinēšanai izlasa vienāda lieluma un krāsas gurķus un tomātus.
  2. Tomāti jāņem vienas šķirnes, pilnīgi cieti, sarkani.
  3. Lai tomātiem karsējot neplaisātu miza, ar asu koka irbuli kāta vietā tam iedur līdz augļa vidum.
  4. Patisoni jāņem maziņi, 5 - 6 cm diametrā.
  5. Visus dārzeņu nomazgā aukstā ūdenī, nosusina, sakārto burkā, pa vidu ieliek notīrītas ķiploka daiviņas, mārrutku sākņu sloksnītes un dažus diļļu ziedu čemurus.
  6. Sagatavoto burku pārlej ar verdošu marinādi.
  7. Marinādes gatavošanas - katliņā ielej vajadzīgo daudzumu ūdens, pievieno visas garšvielas un garšaugus, vāra 10 minūtes, izkāš caur sietiņu, pievieno sāli, cukuru, citronskābi, vēlreiz uzvāra.
  8. Ar marinādi pārlietām burkām uzliek novārītus metāla vāciņu, kurus viegli aizvāko, liek 50°C temperatūrā silta ūdenī katlā un pasterizē 80°C temperatūrā; litra burkas - 8 minūtes, 2 litra - burkas - 10 minūtes, 3 litra burkas - 15 minūtes.

Pēc pasterizēšanas burkas kārtīgi aizvāko,apgāž ar vāciņiem uz leju, patur 30 minūtes. Atdzesē istabas temperatūrā.

Citronskābes vietā var lietot 10 ēdamkarotes 9% etiķa, kuru pievieno marinādei pirms pārliešanas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes