Sastāvdaļas
Uz 3 puslitra burciņām:
- 1 kg baklažānu
- 1 l rīsu etiķa
- 1/2 l eļļas
- 4 ķiploka daiviņās
- 1 čili
- 2 ēdamkarotes sāls
- 2 tējkarotes cukura
- 15 raudenes (oregano)
- 1 l ūdens
Pagatavošana
- Lielā katlā ielej ūdeni un etiķi, pievieno sāli, cukuru, liek uz lēnas uguns un uzvāra.
- Baklažānus sagriež stienīšos pirksta biezumā, liek katlā ar vārošo marinādi un vāra 3 - 4 minūtes.
- Pa to laiku lielā bļodā taisa aso mērci - čili piparus sagriež gredzenos, ķiplokus rupji sakapā un liek bļodā, pieber raudeni un pielej eļļu.
- Visu labi samaisa un saspaida.
- Tikmēr baklažāni ir savārījušies. Ar putu karoti izņem tos no katla un karstus liek bļodā ar aso mērci. Izmaisa.
- Marinētos baklažānus, cieši saspiežot, pilda sterilās puslitra burciņās līdz pašai augšai.
- Burciņu saturu pārlej ar eļļu.
- Burciņas aizvāko un apgriež otrādi, lai tā stāv, līdz pilnība atdziest.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!