Marinētas sviesta bekas

Marinētas sviesta bekas Foto: Marinētas sviesta bekas

Sastāvdaļas

  • 2 kg nelielu sviestu beku
  • sāls

Marinādei:

  • 1 l ūdens
  • 50 ml 9% etiķa
  • 2 ķiploka daiviņas
  • lauru lapas
  • 6 smaržīgie pipari
  • 4 melnie pipari
  • 3 krustnagliņas
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote sāls

Pagatavošana

  1. Sēnes notīriet, nedaudz sasmalciniet, lieciet katlā ar ūdeni un uzvāriet.
  2. Noņemiet putas un pieberiet sāli. Vāriet 20 minūtes, tad izņemiet sēnes ar caurduri un lieciet sietiņā kārtīgi noteciniet.
  3. Lieciet vārīties ūdeni, beriet tajā cukuru, sali, piparus un krustnagliņas, pievienojiet sēnes un vāriet 25 minūtes.
  4. Tad pielejiet etiķi un pēc 5 minūtēm noņemiet no uguns.
  5. Sterilizētos trauciņos lieciet pa lauru un ķiploka gabaliņam, pievienojiet sēnes ar marinādi un hermētiski aizvaskojiet ar izkarsētiem vāciņiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes