Sastāvdaļas
- 2 kg ērkšķogu
Marinādei:
- 1 l ūdens
- 700-800 g cukura,
- 20 smaržīgo piparu
- 10 krustnagliņas
- 2 kanēļa mizas
- 200-250 g 9% etiķa
Pagatavošana
- Ogām atdala kātiņus, ziedkausa paliekas, nomazgā un blanšē 3-5 minūtes karstā marinādē vai karstā ūdenī.
- Ogas blīvi pilda burkā, pārlej ar karstu marinādi un ļauj atdzist.
- Marinādi gatavo kā parasti.
- Uzliek metāla vai plastmasas vāciņu un pasterizē 80 °C temperatūrā: 0,5 litru burkas – 10 minūtes un litra burkas – 15 minūtes.
- Pēc pasterizēšanas traukus hermētiski noslēdz un atdzesē.
Marinētām ērkšķogām lieto visas šķirnes, kurām ir lielas ogas. Šim konservu veidam iesakāma Lepas Slavas šķirne. Ogām ir bieza, trausla miza, tās ir izturīgas pret karsēšanu. Marinēt var pilnīgi zaļas, kā arī pusgatavas ogas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!