Marinētas ērkšķogas ar ķiršu lapām

Marinētas ērkšķogas ar ķiršu lapām Foto: Marinētas ērkšķogas ar ķiršu lapām

Sastāvdaļas

  • 3 l ērkšķogu
  • 1,5 l ūdens
  • 2 saujas ķiršu lapu
  • 500-600 g cukura
  • 1/2 glāzes 9% etiķa
  • 3 lauru lapas
  • 10 melnie pipari

Pagatavošana

  1. Ar šo devu var piepildīt trīs litra burkas.
  2. Ievāc gatavas un iespējami lielākas ērkšķogas.
  3. Ogas notīra no kātiņiem un ziedkausa paliekām, nomazgā, notecina lieko ūdeni un sapilda dezinficētā burkā.
  4. Pagatavo ķiršu lapu novilkumu.
  5. Nomazgātas ķiršu lapas pārlej ar ūdeni, uzvāra un ļauj atdzist.
  6. Tad novilkumu izkāš, pievieno cukuru, lauru lapas, piparus un uzvāra.
  7. Beigās pievieno etiķi un pārlej sagatavotās ogas.
  8. Uzliek plastmasas vāciņu un pasterizē 80 °C temperatūrā: 0,5 litru burkas – 10 minūtes un litra burkas – 15 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes