Marinētas aronijas

Marinētas aronijas Foto: Marinētas aronijas

Sastāvdaļas

  • 600 g aroniju ķekaru

Marinādei:

  • 0,5 l ūdens
  • 1/2 saujas ķiršu lapu
  • 1 glāze cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • 5 smaržīgie pipari
  • 4 melnie pipari
  • 1-2 ēdamkarotes 9% etiķa

Pagatavošana

  1. Nogatavojušos aroniju ķekarus nomazgā un ievieto dezinficētā burkā.
  2. Pagatavo garšvielu marinādi, karstu pārlej ogām.
  3. Burkai uzliek novārītu metāla vāciņu un pasterizē 80 °C temperatūrā: litra burkas – 15 minūtes un trīs-litru burkas – 25-30 minūtes.
  4. Pēc pasterizācijas, kā parasti, burkas aizvalcē un atdzesē.

Padoms:
Aronijas labi saglabājas arī bez pasterizācijas, jāuzglabā zemā temperatūrā. Aroniju vietā var lietot sarkanos pīlādžus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes