Sastāvdaļas
- 1 glāze jogurta bez piedevām
- 2 kg vistas gaļas
- 1 vidēja lieluma citrons
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1/2 ēdamkarotes kaltēta oregano
- malti melnie pipari pēc garšas
- 1/4 saišķīša pētersīļu
- 1/2 tējkarotes sāls
- 2 ķiploka daiviņas
Pagatavošana
- Jogurtu samaisa ar olīveļļu, ķiploku spiedē saspiestiem ķiplokiem, oregano, sāli, pipariem.
- Pievieno smalki sarīvētu citrona miziņu, pusi citrona sulas.
- Kārtīgi samaisa, pievieno sakapātus pētersīļus - marināde gatava!
- Vistas gaļu, kopā ar marinādi, liek lielā polietilēna maisā, aizsien galu, neatstājot maisā gaisu.
- Maisu pamīca, lai marināde samaisītos ar gaļu, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Marinēto vistas gaļu var cept pannā, grilēt vai cept krāsnī.
- Ja gaļu cepat krāsnī, to uzkarsē līdz 190°C temperatūrai, gaļu liek dziļā veidnē, cep 45-60 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!