Sastāvdaļas
- 5 izmērcētas siļķes
- 2 svaigi gurķīši
- 2 marinēti gurķīši
- 2-3 sīpoli
- 2 lieli tomāti
- sula no 2 citroniem
- 8 ēdamkarotes eļļas
- 1 paciņa majonēzes
- sāls, cukurs, pipari pēc garšas
- 10 ēdamkarotes vārīta ūdens
- 1 lauru lapa
- olas rotāšanai
Pagatavošana
- Citronu sulu atšķaida ar ūdeni, eļļu un majonēzi, pieliek sali, cukuru, piparus, lauru lapu, visu krietni sakuļ.
- Šādā mērcē liek rombiņos sagrieztas siļķu filejas, šķēlītēs sagrieztus gurķus, daiviņās sagrieztus tomātus, šķēlītēs sagrieztus sīpolus.
- Visu lēni ar divām dakšiņām izcilā, ļauj 3-4 stundas pastāvēt.
- Gatavus salātus liek siļķu traukā, pārkaisa ar olu dzeltenumiem un rotā ar olu baltumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!