Marinēta, krāsnī cepta cūkgaļa krievu gaumē

Marinēta, krāsnī cepta cūkgaļa krievu gaumē Foto: Marinēta, krāsnī cepta cūkgaļa krievu gaumē

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg liesas cūkgaļas
  • 1 liels burkāns
  • 1 ķiploka galviņa
  • 1,5 ēdamkarotes sāls
  • 1/2 ēdamkarotes krievu sinepes
  • 1 ēdamkarote graudaino sinepju
  • malta paprika
  • koriandrs
  • rozmarīns
  • malti melnie pipari
  • malti čili pipari
  • baziliks
  • timiāns
  • 3 ēdamkarotes sakapāta ingvera

Pagatavošana

  1. Gaļu noskalo, nosusina ar papīra dvieli.
  2. Ķiploka galviņu notīra, visas ķiploka daiviņas sagriež gareniskās šķēlītēs.
  3. Burkānu nomizo, sagriež nelielos gabaliņos.
  4. Ar nazi, gaļā izveido iegriezumus, 2 cm attālumā vienu no otra.
  5. Izveidotajos iegriezumos liek ķiploka šķēlītes un burkāna gabaliņus.
  6. Gaļu ierīvē ar garšvielu maisījumu, sinepēm un sāli - atstāj marinēties istabas temperatūrā 3 stundas.
  7. Ņem 2 cepšanas maisiņus, liek vienu otrā, lai būtu dubultā., liek gaļu maisiņos, izspiežot gaisu, maliņas aizsien.
  8. Lielā katlā lej aukstu ūdeni, liek tajā, maisiņos ielikto gaļu, vāra 1 stundu. 
  9. Kad ūdens sāk vārīties, uguni samazina līdz minimumam.
  10. Pēc noteiktā laika, gaļu izņem no katla, liek veidnē, uzmanīgi pārgriež maisiņus, cep 180°C temperatūrā, 15 minūtes, kamēr parādās brūngana garoziņa.
  11. Kad gaļa ir gatava, to izņem no krāsns, atdzesē, liek ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes